Кошмарът в София продължава! Вадят хора от асансьорите, спрели светофари предизвикаха хаос

38

Снимката е илюстративна

Огромното бедствие на половин София не свършва вече 4-ти час, научи агенция Пик.

Истински кошмар в големия студ изживяват стотици хиляди столичани, мръзнейки в домовете си при минусови температури, без възможност да се отопляват. Липсата на електричество доведе и до опасни ситуации, защото в молове, блокове и търговски центрове десетки останаха заклещени по асансьорите и се налага екипи да им оказват спешна помощ, за да ги извадят.

Ад настъпи и по улиците, тъй като светофарите също не работят и КАТ изпрати екипи от регулировчици да въведат поне някакъв ред в движението. Униформените едва издържат на студа, тъй като навън температурите са доста под нулата, и зъзнат, както и засегнатите без ток в домовете си софиянци.

Електричество от няколко часа няма в кварталите „Център“, „Гео Милев“, „Редута“, „Оборище“, „Младост“, „Христо Смирненски“, „Слатина“.

От ЧЕЗ обясниха пред Пик, че има авария, настъпила вследствие на високото потребление на електричество преди няколко часа и обещаха до 5 часа проблемът да е решен, тъй като екипи работят по отстраняването на проблема, но това все още не се е случило.