Айфон 7 прекара 13 часа в ледено езеро в Сибир! Собственикът остана изумен

42

Телефон на компанията „Епъл“ – Айфон 7 наскоро премина през истински тест, в реални условия, на способността му да издържа на излагане на екстремни температури.

Собственикът на телефона бил на риболов в Сибир. Температурите в тази част на света са смразяващи, а смелият рибар трябвало да издържи на ужасяващите минус 36 градуса.

За да не се излага на смразяващия въздух навън, той си измайсторил миниатюрен подслон от шперплат, като вътре пробил дупка в леда, покрил езерото.

Рибарите би трябвало да са свикнали с подобни ниски температури. Все пак въпросният рибар живее в Якутск, който е известен с едни от най-ниските температури в света. Въпреки опита си, той все пак някак си успял да изпусне своя Айфон през дупката в леда.

Според сертификационния рейтинг IP67, телефонът би трябвало да издържи 30 минути под вода, на дълбочина от 5 фута. Било невъзможно рибарят да измъкне телефона си от водата, затова решил да се върне на мястото на следващия ден, с водолаз.

На следващия ден, Айфон-ът бил намерен на дъното на езерото, след 13 часа престой в ледената вода.

Дали телефонът все още работел? Излизайки от водата с Айфон-а в ръка, водолазът отговорил на този въпрос с думите: „Имаш пропуснато повикване!“.

През нощта батерията на телефона паднала от 35% на 19%.