Зловеща находка! Мъж лежи 3 дни сред замръзнали трупове

56

Ужас в смолянското село Киселчово! Психичноболен мъж прекарал 3 дни сред труповете на вкочанените си родителите. 60-годишният Мехмед викал многократно майка си и баща си, като не можел да разбере, че те са починали.

Възрастното семейство издъхнало заради невероятния студ в дома им.
Най-вероятно не е имало кой да напали печката и старците са измръзнали, а синът им е бил напълно неадекватен за това какво се случва, коментират ужасени хора от селото, цитирани от „България днес“.

Съседи забелязали, че от няколко дни баба Хадиме и дядо Хакъ не са се мяркали в двора. Притеснили се за тях и решили да проверят какво се случва. Когато влезли в схлупената къща на семейство Русеви, попаднали на потресаваща гледка. 81-годишната старица и 86-годишният й съпруг лежали безжизнени в леглата си. На съседния креват се бил свил под няколко одеяла болният им син Мехмед, за когото пенсионерите се грижели цял живот.

„Голяма беда! Семейство Русеви бяха добри и отрудени хора. Грижеха се сами за болния си син. Той също е бил на косъм от смъртта. Ако не го бяха открили, щеше да последва родителите си. След инцидента го откараха в психиатрична клиника и не знам дали ще се върне в селото“, коментира пред вестника кметът на Киселчово Милко Кисьов.

Телата на съпрузите са откарани за аутопсия в смолянската болница, която потвърждава причината за смъртта им. Мехмед е настанен в психиатрична клиника в областния град. Здравословното му състояние е добро, но загубата на родителите му го е разтърсила из основи. Мъжът ще остане там още известно време, докато социалните му намерят нов дом или поне човек, който да се грижи за него от тук нататък.

В Киселчово живеят около десетина души, но повечето от тях са в горната махала, която е на около два километра от къщата на Русеви. В долната махала на селото през зимата постоянно живеело само възрастното семейство.

Тричленно семейство намери смъртта си в град Куклен в началото на декември. 81-годишна жена и 50-годишните й деца с психически проблеми бяха открити премръзнали в дома си. Семейство Буруджиеви имали много тежка съдба и живеели в голяма мизерия. Два месеца преди трагичната развръзка богат бизнесмен купил бойлер на изпадналото в нужда семейство. Всеки ден им била доставяна и храна от кухнята за бедни в града. Когато два поредни дни спрели да си я прибират, социалните подали сигнал в полицията и така се стигнало до откриването на телата.