Роналдо за втори път в кариерата си „Футболист на годината на ФИФА“

33

Нападателят на Реал Мадрид и капитан на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо спечели за втори път в кариерата си наградата за „Футболист на годината на ФИФА“, съобщава БНР.

В класацията, която бе възобновена като самостоятелна след петгодишно прекъсване и носи за пръв път името „Най-добрите футболни награди на ФИФА“, Роналдо изпревари звездата на Барселона и капитан на аржентинския национален отбор Лионел Меси, както и френския голмайстор на Атлетико Мадрид Антоан Гризман.

В същата категория, но при дамите, носителка на приза стана американката Карли Лойд за втора поредна година. Тя изпревари олимпийската шампионка с тима на Германия Мелани Берингер и бразилката Марта.

Италианецът Клаудио Раниери бе избран за носител на приза за „Най-добър треньор“ за 2016 година. Мениджърът на Лестър изведе скромния тим на „лисиците“ до историческа първа титла във Висшата лига през сезон 2015/16.

Силвия Найд, която изведе националния отбор на Германия до олимпийското злато в Рио, взе за трети път в кариерата си наградата за „Най-добър треньор“ при жените.