Спорт

Фантастичен Григор Димитров започна новата година с титла

Най-силният български тенисист Григор Димитров спечели днес пета титла от ATP тура. Поставеният под №7 хасковлия надделя на „Пат Рафтър Арина“ над световния №5 и номер 3 в схемата японец Кей Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3 на финала на турнира от категорията ATP 250 в Бризбън.

Нишикори е доста неудобен съперник за финалиста от 2013 година Димитров, като българинът имаше само един спечелен сет в трите си двубоя срещу азиатеца досега, но днес най-добрият ни тенисист успя да пречупи противника си и започна 2017 година по мечтан начин, предаде sportal.bg.

Григор спечели първия сет срещу японския си противник с 6:2, но загуби втория със същия резултат. След края на втория сет Нишикори взе медицински таймаут.

Мачът започна с труден откриващ сервис-гейм на Григор, в който българинът трябваше да спасява две точки за пробив – първата при 30:40. Димитров обаче не трепна – едната бе отразена с хубав сервис, а другата – с търпелива игра. След това първата ни ракета удържа подаването си, печелейки първия гейм във финала. Японецът взе първия гейм на свой сервис доста по-лесно – на 15, изравнявайки резултата за 1:1. И второто подаване на Димитров в срещата бе тежко и мина през брейкпойнт. При една от точките Григор показа невероятна игра на мрежата, „матирайки“ съперника с отлично воле. Димитров изглеждаше много концентриран и се пребори за гейма, повеждайки с 2:1. При 3:2 Григор си извоюва първа точка за пробив и то в гейм, в който Нишикори водеше с 40:15. Димитров не пропусна открилия се шанс и реализира първия си брейкпонт, след което затвърди пробива със стабилна игра и поведе с 5:2. Сетът приключи още в следващия гейм, в който Димитров реализира нов пробив (на 30) срещу изглеждащия разколебан японец.

Григор взе подаването си на старта на втория сет и това означаваше пети пореден гейм в полза на българина. Веднага след това хасковлията имаше брейкпойнт, но Нишикори се измъкна с изненадващо излизане на мрежата, след което сложи край на серията на българския си противник – 1:1. Японецът постепенно стабилизира играта си, а Димитров започна да допуска някои неточности и при 2:2 трябваше да се спасява от 0:40. Българинът бе близо да го стори, но при 30:40 сгреши от форхенд след размяна на удари и Нишикори реализира първия си пробив в двубоя. Грешките при Григор в тези минути зачестиха, а Нишикори определено възвърна увереността си и дръпна напред с 4:2. В нивото на игра на Григор имаше видим спад и последва нов пробив в полза на японеца, след който петият в света затвори с лекота със своя начален удар втория сет – 6:2.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца