Кметът на Ветрино: Болен човек от с. Ягнило се нуждае от помощ, пътят се чисти приоритетно

105

Болен човек от село Ягнило, Община Ветрино се нуждае от помощ, пътят се чисти приоритетно. Това каза кметът на Общината Димитър Димитров за Радио „Фокус“ – Варна.

„Досега чистихме пътят към селата – Момчилово, Средно село и Доброплодно, но тъй като има няколко населени места, които са с частично прекъснато електрозахранване, чистим и пътищата от националната мрежа, за да стигнем до тях. Снегът е много голям, има по 2 м и нагоре преспи. До Момчилово, Средно село и Доброплодно има достъп в момента, сега пренасочвам техниката приоритетно да работи за отваряне на пътя до Млада Гвардия, Белоградец и до село Ягнило, защото там има болен човек и се налага да отиде линейка“, обясни кметът. Той уточни, че в село Невша има техника, която чисти и е осигурен достъп до магистралата. Габърница и Неофит Рилски, по думите му, също имат достъп до магистралата.

Димитър Димитров посочи, че са осигурени хлебни запаси в село Доброплодно, към Момчилово вече пътуват автобуси с провизии, а село Млада Гвардия ще бъде снабдено, в момента, в който пътят стане проходим. „Остава електроразпределителното дружество да си свърши работата. Служителите досега нямаха достъп да стигнат до някои от селата, поради факта, че не е чистено, но до селата – Средно село, Момчилово и Доброплодно вече е осигурен такъв. Сега като отворим и другите пътища ще се работи по отстраняване на авариите“, увери кметът.