Вижте как точно е станала тежката катастрофа на Околовръстното в сряда вечерта (ВИДЕО)

334

Двете жени, които пострадаха при вчерашната тежка катастрофа на Околовръстното шосе, остават в болница, но вече в стабилно състояние. Шофьорът, причинил удара, е на свобода, защото пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Срещу него е заведено досъдебно производство за нанесени телесни повреди, предаде NOVA.

Пострадалите жени пътуват в малък „Фолксваген”. В съседната лента се движи джип. Секунда по-късно, зад тях се появяват два автомобила – БМВ. Първият от тях удря Фолксвагена отзад, малката кола се завърта, удря се в мантинелата и спира по средата на платното. Още една секунда по-късно другото БМВ се опитва да избегне удара с джипа. Но не успява. Удря го отстрани и полетява към близката бензиностанция.

Веднага след удара, второто БМВ се блъска в табела, само на метри от бензиновите колонки. Пътят на автомобила завършва в края на бензиностанцията – в дърво, от което днес не е останало много.

Екипът на обекта веднага се притичва на помощ. И спират подаването на електричество към колонките, за да се предпазят от разлив на гориво.

Първият сблъсък е толкова силен, че хвърля шофьорката на ударената кола в багажника. Резултатът – черепно-мозъчна травма, медикаментозна кома и апаратно дишане. Спътничката ѝ е с травма на пръстите и след направена операция, също остава в болница.

Засега разследващите са пестеливи откъм информация. По наши данни обаче, шофьорът, ударил Фолксвагена, е карал с над 150 километра в час.

Камерата на място неведнъж е засичала скорост много над позволеното.

„Най-рекордните стойности са от миналата година, лятото, когато моторист се движи в тази отсечка с над 200 километра в час”, обясни инсп. Николай Крушарски, СДВР.

Тепърва ще се изяснява и дали двата автомобила, предизвикали сблъсъка, не са били участници в гонка.

Само за последните три празнични дни на територията на София с превишена скорост са хванати 300 шофьори. А за миналата година, техният брой е над 50 000.