Нови разкрития след кървавата новогодишна нощ в Турция, eто кой е мозъкът на касапницата

38
Терористът от „Рейна“ е член на „Ислямска държава“, в групировката е наричан Абу Мюслим Хорасани. Засега не се съобщават официалните му имена, съобщава 24rodopi.com, като се позовава на турски медии.

Тази сутрин министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че е идентифициран мъжът, който уби 39 души и рани 69 празнуващи в нощния клуб в новогодишната нощ.

Междувременно в Измир са арестувани 27 души, свързани с терориста. Те са от 3 семейства, които преди 20 дни са пристигнали от град Коня.

Терористът и семейството му летели на 20 ноември м. г. от Киргизстан за Истанбул. Два дни по-късно Хорасани, съпругата му и двете им деца пристигнали в град Коня, където предплатили 1100 лири и наели студио за три месеца.

Пред брокера и съседите в кооперацията, той казал, че е от уйгурските турци в Киргизстан. Именно съседите са дали информация на полицията, че мъжът от разпространяваните кадри след терористичното нападение в нощния клуб „Рейна“ в Истанбул, живее в Коня.

След като била арестувана, съпругата му казала при разпитите, че той не е член на „Ислямска държава“ и че дори не им симпатизира. Последно двамата се видели на 29 декември, когато терористът тръгнал от Коня за Истанбул.

В новогодишната нощ терористът е сменил 8 таксита, това става ясно от последните видеозаписи, с които разполага истанбулската полиция, посочват местните медии.