Две години след трагедията-родителите на Паоло чакат трето дете

39

Две години и половина след тежката си загуба, родителите на 4-годишния Паоло, който бе прегазен на пешеходната зона в Стара Загора, очакват третото си дете, пише Марица.бг.

На 2 юни 2014 г. на пешеходната улица „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора 43-годишният Георги Сапунджиев прегази и уби на място 4-годишния Паоло Иванов.

Шофьорът навлязъл с джипа си в забранената за коли зона при опит да направи обратен завой и прегазил момченцето. То карало велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела.

На 9 юли миналата година Върховният касационен съд потвърди окончателно 6-годишната ефективна присъда на Сапунджиев.

Днес Красимира и Иван Иванови очакват новата 2017 г. да им донесе най-скъпия подарък – третото им дете. То ще бъде момиченце.

„Ние все още се съживяваме. Не мога да кажа, че това е нещо, което можем да преодолеем до края на живота си. Но трябваше да продължим заради Анджела, която заслужава щастлив живот. Човек е много трудно да се справи сам с такива емоции, но аз потърсих помощ. Не мисля, че има възмездие за такова нещо. Но макар че има някакво наказание за шофьора, това не носи никакво облекчение“, сподели Красимира Иванова пред bTV.

Тя и съпругът й Иван са заедно от 22 години. В продължение на 15 години двамата чакат своето дете, докато накрая след няколко опита ин витро при д-р Стаменов, Красимира забременява с близнаци – Анджела и Паоло. След загубата на момченцето им, двамата отново искат да станат родители.

Снимка: btv