Замяната на олиото с бира, когато готвим, ще ни втали, тъй като в супена лъжица олио се съдържат 120 калории, а в лъжица пиво – само 75, пише в „Дейли мейл“.
Таблоидът цитира съвет на американската специалистка по здравословно хранене г-жа Тоби Амидор. Тя ни препоръчва да задушаваме месото в тъмна бира, което му придава прекрасен аромат. Подобни ястия ще се окажат много по-здравословна алтернатива на месните продукти, приготвени с олио.
Амидор изтъква, че при готвенето в процеса на термична обработка храните губят своите витамини и минерали. Но при използването на пиво, те се запазват, тъй като алкохолът, съдържащ се в кехлибарената течност, пръв се изпарява.
Може спокойно да се прибави тъмно пиво и към шоколадената торта. Тя става много по-изкусителна и по-лека откъм калории. В бирата се съдържат големи количества витамин B, магнезий, фосфор и селен, които са от ключово значение за доброто ни здраве.
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment