Майката, за която се грижеше 17-годишната ѝ дъщеря изгуби битката с рака

31

Варненката Ивелина Драгнева не успя да се пребори с коварно онкологично заболяване и си отиде от този свят. Историята й трогна цяла България, след като стана ясно, че за нея се грижи сама 17-годишната й дъщеря Стела.

Двете разчитаха на нищожната пенсия, отпусната по болест на 42-годишната жена и детските на момичето. 17-годишната Стела беше принудена да учи по индивидуална програма, за да бъде непрекъснато до майка си.

„Здравейте, скъпи приятели, близки или непознати, които се включихте в кампанията в помощ на болната от рак Ивелина Драгнева и на нейната дъщеря Стела. Всички заедно направихме не малко, но понякога съдбата предприема други ходове, които не зависят от човешките ни желания. Ивелина Драгнева почина и пиша това по молба на Стела – благодарност към всички добри хора за огромната финансова и морална подкрепа в тяхната трудна битка. Обявяваме по молба на момичето кампанията за прекратена. Моля, нека да уважим скръбта на Стела и брат й“, пише в съобщение, публикувано във варненски сайт, информира БНР.

В подкрепа на Ивелина се включиха много хора от различни краища на България, включително наши зрители, които веднага подадоха ръка след излъчения репортаж.

Стела и майка й живеят в сутерен под наем в центъра на Варна, който плащат роднини. Бащата ги е оставил много отдавна и двете живеят с мизерната пенсия на майката и детските на момичето. Стела учи в гимназията по текстил и моден дизайн във Варна, но вече по индивидуален план, за да бъде близо до майка си. Заради тежкото заболяване Ивелина е била инвалид първа група с 267 лв. пенсия.