В Германия арестуваха тунизиец по подозрение за връзки с терориста Амри

35

Германската полиция е арестувала тунизийски гражданин по подозрение за връзки с терориста от Коледния базар в Берлин Анис Амри. Това съобщава Агенция „Франс прес“, цитирани от news.bg.

Припомняме, че Амри бе застрелян от италианската полиция в Милано на 23 декември. Той е заподозрян за атаката с камион от 19 декември в германската столица. Загинаха 12 души, а близо 50 бяха ранени.

След терористичния акт тунизиецът избяга. Той е засечен във Франция, а днес се появиха информации, че може би е минал и през Холандия преди да стигне в Италия. В раницата му е открита холандска SIM-карта. Разследващите проверяват дали той е минал през Холандия или се е снабдил с картата по друг начин.

На 24 декември в Тунис бяха арестувани племенникът на Анис Амри и още двама души.

„Убитият заподозрян Анис Амри е запазил номера на този 40-годишен тунизийски гражданин в телефона си. Разследването показва, че той може да е бил замесен в атаката“, се посочва в съобщение от офиса на федералния прокурор.

Заподозреният е отведен в ареста рано днес, след като полицаи претърсили неговия дом и работни помещения.

„Степента, до която подозренията срещу задържания могат да бъдат потвърдени, остават предмет на по-нататъшно разследване“, се казва в съобщението.