Идва сняг и дъжд, градусите падат

32

Днес преди обяд на много места в Северна България и планинските райони ще превалява предимно сняг, на места в южните райони – дъжд и сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее

Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Към 14.00 часа температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Преди обяд по Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са 3 – 5°, вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода е 8 – 9°.

Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг. Ще бъде ветровито, със силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра – около минус 11°.

Източник: БГНЕС