Не кой да е, а самият шеф Андре Токев показва как може да спретнем вкусна, оригинална и много впечатляваща вечеря за Никулден. Известният готвач показва две рецепти – за супа от шаран и традиционния шаран с ориз.
Първо рибата трябва да се почисти от люспите, а после – да се филетира. После се отделят костите и главите, които се слагат във вода и се варят за бульон. Варенето обаче не трябва да продължава повече от 20 мин, за да не стане бульонът горчив.
В супата се слага червен пипер, малко чесън, малко мащерка и чушки, а после се пасира. След това се слага месото от бульона, а супата се гарнира отгоре с туршия.
За шарана с ориз трябват – разбира се – ориз, който леко се запържва. После – праз, орехи, лют пипер, доматено пюре, стафиди, и сушени манатарки, които е дадат един по-интензивен вкус на рибата.
Филето от рибата се нарежда върху ориза и се слага във фурната.
Пече се на 160-200 градуса, а ако искате още по-хрупкава коричка – може да включите грила.
Източник: blitz.bg
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment