НАСА: Днес е най-силната магнитна буря за годината, има рискове за здравето

43

Днес е най-силната магнитна буря за годината, съобщават от НАСА. Явлението е започнало още вчера, но днес и утре се очаква неговият пик, а краят му ще бъде чак през уикенда, съобщава novini.bg.

То може да повлияе особено силно върху метеочувствителните хора, както и върху електрониката, предупреждават от американската космическа агенция. Докато по-голямата част от съвременната техника се прави така че да преодолява средно силни бури, то при хората тези слънчеви изригвания предизвикват пристъпи на мигрена. Има риск от повишаване на кръвното. Тези, които имат проблеми с дискови хернии, дископатии, шипове, артрит и ревматизъм, също са застрашени.

Магнитните бури влияят и на нервите. Подтикват към неочаквана агресия и раздразнение. Освен на физическата форма те повлияват зле и на самочувствието. Често чувствителните към магнитните бури имат чувството, че нещо ужасно ще се случи без да могат да разберат какво точно. На 22 и 23 ноември избягвайте конфликтите. Първо помислете, а след това говорете, съветват психолози.