ГДБОП разби 2 престъпни банди, с картечните пистолети на едната може да се въоръжи цяла военна част! (СНИМКИ)

38

Организирана шестчленна престъпна група за придобиване и незаконна продажба на оръжия е задържана на територията на столицата, сред задържаните е и ръководителят на групата. Операцията е реализирана в петък вечерта, след продължително разследване, проведено от служители на ГДБОП под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР, за „Нова вест“.

Престъпната група, в която има и чужди граждани, е действала изключително конспиративно. Това е наложило провеждането на много внимателни оперативни действия, в които са били включени и служители от ДАТО.

Разследването е извършено в непрекъсната координация със Специализираната прокуратура. Групата е задържана в момент на сделка в столицата. При последвалите претърсвания на 7 адреса са иззети 50 картечни пистолета „Узи“, други пистолети – различни марки, оптика, 250 патрона, скимиращи устройства, над 21 000 евро, монети с нумизматична стойност. Работата по документирането на престъпната дейност на задържаните продължава. Назначени са експертизи.

Главният секрета на МВР главен комисар Георги Костов обобщи, че в последните години това е най-голямото количество намерено и иззето незаконно оръжие. Административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешов обяви решението на главния прокурор да награди екипите от прокурори и спецполицаи, работили по случая.

akciq

akciq1

Близо 900 мастербокса контрабандни цигари са иззети при спецоперация на служители на ГДБОП

Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура

В процеса на оперативните действия, предприети след получен сигнал, е задържана престъпна организирана група, занимавала се с контрабанда на цигари. По първоначални данни групата от седем души, сред които и двамата й лидери, е действала от началото на 2016 г. В склад, в кв. „Слатина“, са намерени близо 900 мастербокса цигари от различни марки. Контрабандната стока била маскирана в пакети с памперси. Една част от откритото количество фалшифицирани цигари се произвеждат в рамките на страната.

cigari-1

cigari-3

По този начин се нанасят щети и на наши производители.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава.