Kaufland със специален жест към своите служители за Коледа

646

Веригата за търговия на дребно Kaufland няма да работи на 25 декември. От компанията обявиха, че това е специален комплимент към служителите в цялата страна. Така на Коледа всички 25 филиала на няма да отворят врати за клиенти. Почивката в коледния ден е в допълнение към традиционния коледен пакет с избрани висококачествени продукти, който всеки служител получава за празника, обясняват от Kaufland България.

„Компанията високо оценява усилията, които всеки колега полага за качественото обслужване на нашите клиенти. Като отговорен работодател разбираме и важността от баланс между личния живот и служебните ангажименти. Именно за това взехме нестандартното, от бизнес гледна точка, решение. Благодарни сме за усърдната работа и се радваме, че всеки наш колега ще може да се отдаде изцяло на близките си на този най-семеен празник“, коментира Димитър Спасов, председател на управителния съвет на „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД.

През годините досега Kaufland традиционно работи с по-кратко работно време по празниците. Сега е предвидено на 24 декември филалите да работят с клиенти до 16:00 часа, а на 26 декември до 21:00 ч. Финалните си новогодишни покупки потребителите ще могат да направят до 18:00 ч. на 31 декември. Както всяка година, 1 януари е неработен ден.

Понастоящем в компанията са заети 6500 служители. Kaufland България е един от най-големите работодатели и данъкоплатци в страната. Веригата хипермаркети води изключително строга политика на отговорен и коректен партньор. Внесените осигуровки на работещите за 2015 г. възлизат на близо 20 млн. лв. Във всеки филиал са зети средно около 150 души, като водещ двигател в избора е те да живеят в близост до филиала. „Така осигуряваме растеж на икономиката в цялата страна“, допълват от компанията.