Най-вкусните храни, с малко калории

26

Знаете ли, че храните които съдържат под 100 калории са с високо съдържание на фибри и вода. Те са вкусни, нискокалорични, а в същото време задоволяват глада ви.

Тези храни, достигат голям обем в стомаха ви и имат висока плътност, но в същото време те са чудесни за намаляване на наднорменото тегло и холестерола.

Освен всичко това, тези определени храни са много здравословни, защото набавят на организма всички необходими витамини и минерали. Foodpanda подбра най- вкусните храни, които съдържат под 100 калории в 100 грама, пише novini.bg.

1. Броколи- Те могат да се консумират сурови, но почти всеки ги предпочита задушени или сварени с малко подправки.

2. Ябълки- Ябълката е най- консумираният плод в света. Има много разновидности и е подходяща за закуска, десерт или междинно хранене.

3. Пилешко месо- Пилешкото е сред най- консумираните меса и присъства в класации като „Най- подходящите храни за диета”, „Топ BBQ храни” .

4. Кафяв ориз- Има мек и вкусен аромат, много по- хранителен е от белия и може да се консумира с всичко, с което обичаме и белия ориз.

5. Риба- Рибата е едно от най- големите богатства в кулинарията. Тя е полезна, вкусна и може да се приготвя много начини, така че да се разнообразявате и да не ви омръзва да я консумирате.

6. Спанак- Спанакът е много вкусно зелено растение, което е любимо на малки и големи, особено сготвено с ориз.

7. Тофу- направено от соево мляко, то е вкусно и полезно за всекидневна консумация. Може да се използва самостоятелно, в солени или сладки ястия.

8. Мюсли- Мюслите се превърнаха в най- консумираната и обичана закуска. Ако започнете деня си с тях ще се чувстваме сити, енергични и балансирани през целия ден.