Каракачанов: Картата на България не е червена

19

„Картата на България не е червена, тъй като не БСП спечели изборите, а Румен Радев. Много хора искаха него за президент, защото желанието им бе в промяната, да е нещо различно. Убеден съм, че при предсрочни парламентарни избори БСП няма да имат такъв вот“.

Това заяви в ефира на БТВ Красимир Каракачанов.

„Още веднъж благодаря на всички, които гласуваха за нас на тези избори, определено се вижда промяна в обществото ни, така че се надявам да съберем толкова гласове и на предстоящите избори“, добави още той.

„Ние бяхме алтернатива, която хората не откриваха в управляващата партия“, смята Каракачанов. „Подкрепяхме управлението, защото вкарахме 5-6 неща, които бяха одобрени, но има още толкова и повече , с които не сме съгласни. Винаги отстояваме позициите“, категоричен е патриотът.

„Когато някой загуби в България започва да плюе по останалите, така стана и с Бойко Борисов и думите му, че Патриотите сме имали прищевки, с които да се съобразява. ГЕРБ внесоха бюджет в комисиите, без да го обсъдят с нас, как да го подкрепим. Нашата претенция в този бюджет беше да се увеличат пенсиите. Минималната пенсия да се вдигне и има достатъчно пари за това. Държавата не трябва да страда от политическата ситуация, така че бюджетът трябва да бъде приет“, обясни той.

„Искаме 840 милиона лева, с които да се вдигне пенсията на хора, които имат натрупан стаж“, допълни Каракачанов.

„Оттук нататък Румен Радев има много примери за това как не трябва да се държи. Поздравявам го за победата и му желая успех. Все пак хората искаха човек, който не е обвързан с партиите“, завърши Каракачанов.