Китайци с оферта към Бербатов, “Пекин Гуоан” иска да го събере с Руни

63

Китайският “Пекин Гуоан” е отправил примамлива оферта към Димитър Бербатов. Шефовете на тима от столицата на най-многолюдната държава са предложили договор за година на българина, пише 24 часа.

“Пекин Гуоан” завърши не пето място в местната Суперлига, което не удовлетворява ръководството на тима. “Пекин Гуоан” е поредният отбор в страната, който е готов да пръсне милиони за привличане на именити футболисти. Преди няколко дни стана ясно, че един от главните мениджъри на тима се е срещнал в Лондон с агента на нападателя на “Манчестър Юнайтед” Уейн Руни. На нея е станало ясно, че “Пекин Гуоан” е готов да дава по 300 000 лири месечно на английската легенда.

Руни обаче бил категоричен, че поне до лятото ще остане на “Олд Трафорд”. Сезонът в Китай е по схемата пролет-зима и клубовете предпочитат да правят трансферите именно сега. Не е ясно през зимната пауза дали Руни все пак няма да приеме офертата на азиатците, имайки предвид обтегнатите отношения и липсата на титулярно място при мениджъра на “Манчестър Юнайтед” Жозе Моуриньо. Ако това стане, Руни и Бербатов ще имат шанса отново да играят в един отбор, макар и далеч от Манчестър.

Самият Бербатов също не е дал окончателен отговор на шефовете на “Пекин Гуоан”. Българинът, който в края на януари ще навърши 36 години, се надява през зимния трансферен прозорец да си уреди отбор в английската Висша лига. Интерес към него вече заявиха “Суонзи” и “Уест Бромич”. Ако това не се случи, Бербатов ще стегне куфарите за далечен Китай в началото на февруари.