За дълготраен брак женете се до 32-годишна възраст

40

Учени установиха, че ако искаме щастлив брак, най добре е да се оженим в края на 20-те и началото на 30-те си години, пише в. „Дейли мирър“.

След 32-годишната възраст рискът от развод се увеличава с 5 процента за всяка изминала година. До този извод стигнал Никълъс Уолфингър от университета в Юта. И обратното. Ако човек се задоми в интервала между 28 и 32-години, то опасността от развод намалява с 11 процента.

„Досега се смяташе, че колкото хората повече изчакват, преди да сключат брак, толкова по-добре, коментира Уолфингър. Търсеше се „зряло“ решение за тази важна стъпка, което ще осигури стабилно партньорство. Но се оказва, че прекаленото изчакване, особено след 32-годишна възраст, води до нестабилни бракове, досущ като при прекалено младите двойки. Ученият има само известни предположения защо бракът на по-възрастните двойки е нестабилен. Тези, които дълго отлагат Менделсоновия марш, според Уолфингър, са хора с проблеми в междуличностното общуване. Те не се женят, защото доста рядко ги пожелават за партньори. А когато го сторят, техните женитби автоматично попадат под повишен риск от развод!!“

Бракът на по-зряла възраст също не вещае дълговечност. Уолфингър отдава тази нестабилност на прибързаните решения, които гледат на него като на купон и на забава. Но подобно отношение не може да скрепи за дълго време една връзка.