Испански кооперации търсят 600 берачи на ягоди

65

600 кандидати за бране на ягоди търси испански кооператив на производители на плода. Срокът за кандидатстване на желаещите българи да се възползват от офертата е 10 януари 2017 г., съобщават от Агенцията по заетостта, цитирана от economic.bg.

Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 € на ден. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 20 до 40 г., да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Интервютата за подбор ще се проведат през първата половина на януари 2017 г. в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2017 г. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене.