Депутатите отново във ваканция след час работа

38

По-малко от час продължи днешното заседание на парламента. Депутатите се събраха отново след краткото прекъсване заради първия тур на изборите. Провеждането на балотаж обаче наложи отново Народното събрание да затвори врати от днес до 11 ноември, предаде Novini.bg.

Предложението за прекратяване работата на парламента бе внесено от Борислав Великов (РБ) и Борис Ячев (ПФ).

„За“ гласуваха 107, против решението бяха 44, а други трима се въздържаха.

Днешното заседание на парламента започна приповдигнато. В пленарната зала пак имаше напрежение между отделните депутати и разбираемо всички се вълнуваха от президентските избори.

ГЕРБ и БСП поспориха за своя принос към живота на българите, разменяйки си коментари за изборите. Опит да смекчи емоционалността на депутатите направи Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт. „Мисля, че е добре да увладеете всички емоциите, днес не е ден за политическа плеада“, призова той.

Байрактаров обаче не се сдържа да се похвали с добрия резултат на Обединени патриоти на президентските избори. Припомни, че за бедността на българите имат вина и в ляво, и в дясно. „Бъдете смирени, не надигайте глави и не се хвалете“, заяви още Байрактаров.

Янаки Стоилов от БСП пък аргументира решението на групата си да гласува „против“ предложението за спиране работата на парламента. По думите му има важни законопроекти, които трябва да се обсъждат.

Включително е важно да се обсъди и ситуциацията след изборите в САЩ. Междувременно депутатите се разбраха да се съберат на извънредно заседание във вторник.