Експлозия на газ събори блок в Русия и затрупа хорa

48

Част от двуетажна сграда в руския град Иваново се срути след експлозия на газ. Под развалите останаха затрупани хора, съобщава се, че има шестима убити. Все пак спасителите са успели да извадят живи шестима души, останали под развалините, предаде Канал 3.

„Под развалините са спасени шестима души, двама са хоспитализирани, на двама е оказана помощ на място, 14 души са евакуирани“, заяви представител на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация.

Експлозията в жилищната сграда е причинена от изтичането на битова газ. Първата открита жертва на срутването се оказа жена. Източник от силовите структури съобщава преди жертвата да бъде идентифицирана, че вероятно тя не е сред живущите в сградата, а е гостувала в нея. След това спасителните екипи извадиха тялото на четиригодишно дете.

След като бяха открити общо пет жертви на инцидента приключи издирването на оцелели и се пристъпи към разчистване на отломките като се е вярвало, че под развалините няма повече пострадали хора. Но работниците са се натъкнали на още едно тяло на мъж. И така жертвите се оказаха общо шест. От регионалната служба на Министерство на извънредните ситуации поясниха, че това е станало при разчистването на отломките от сградата.