България

Българка отишла в Швейцария да бере банана, а всъщност я накарали да проституира

„Обещаха ми доходна работа в Швейцария, а там ме накараха да проституирам“. Това разказва българка, станала жертва на трафиканти на хора, пише швейцарският ежедневник „Нойе Цюрихер Цайтунг“, цитиран от Novini.bg

Изданието посочва, че в България редица престъпници и трафиканти на хора се възползват от корупцията и правната несигурност в страната и измислят все по-перфидни методи за примамване на жертвите си.

Една от най-печелившите „бизнес-идеи“ на безскрупулните престъпници била да предлагат на бедни, необразовани и дискриминирани българки, много от които представителки на малцинствата, добре платена работа в чужбина, която впоследствие се оказва принудителна проституция.

Швейцарският вестник разказва за една млада жена от България, която била омъжвана принудително на няколко пъти с цел „съпрузите“ да получат разрешително за престой в ЕС. За тази цел „женихите“ били готови да плащат огромни суми – но не на жената, а на трафикантите, които я докарали.

Според данни от „Глобалния индекс за робството“ за 2016 година, цитирани от германската информационна агенция КНА, над 45 милиона души в света живеят като роби – те са жертви на различни форми на експлоатация – принудителна проституция и принудителен труд, сексуална експлоатация на деца и др.

Жертвата е млада жена от България, майка на две деца, от ромското малцинство. Мизерията и липсата на шансове за работа я накарали да повярва на своя близка, която й обещала доходна работа в чужбина.

В Швейцария, където ѝ било казано, че ще бере банани и портокали. Тя никога не била ходила в чужбина, не говорела чужди езици и че не е имала никакво понятие къде се намира Швейцария. В крайна сметка жената била принудена да проституира в различни швейцарски градове, из които била разкарвана от български сутеньори.

Много други хора пък биват принуждавани да просят и крадат по улиците на големите западноевропейски градове – особено деца и хора с недъзи. Други пък са подложени на принудителен труд в унизителни и робски условия.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца