Починала е жената простреляна тази нощ в „Западен парк“ в София

36

48-годишната Мая, която беше простреляна тази нощ в столичния квартал „Западен парк“ е починала. Това съобщиха от ИСУЛ. Куршумът е засегнал мозъка и всички органи в главата, като жената не е имала никакъв шанс за оцеляване, предаде Канал 3.

47-годишен мъж простреля 48-годишна жена, с която е живеел на семейни начала в главата, след което се самоуби в нощта на 18-и срещу 19-и октомври.

„Първоначалната версия е убийство и последвал опит за самоубийство. Категорично към този час това не е единствената версия“, заяви по-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Това, което можем да кажем е, че през нощта от 2.30 часа до 6.45 часа се е извършвал оглед на местопроизшествието. Открити са и са иззети два пистолета, гилзи и много други веществени доказателства. Назначени са много експертизи. Разпоредени са и оперативно издирвателни мероприятия. Категорично не можем да кажем, че се касае за убийство и последвало самоубийство. Разследването е в много начален етап, за да можем да кажем повече факти“, коментира Арнаудова и уточни, че не са се ограничили само с тази версия.

„Случаят е по-особен заради това, че се касае за изключително тежко престъпление. Отнася се за починал сравнително млад човек, за тежко огнестрелно раняване в областта на главата на млада жена. Това е разтърсващо, но ще си свършим работата. Балистичната експертиза ще отговори и на въпроса дали оръжието е служебно“, допълни Арнаудова.