Замъкът на Дракула приема гости за нощувка за първи път от 1948 г.

53

Замъкът на Дракула ще приеме гости за нощувка на Хелуин, като това ще бъде първият път от 1948 г. насам, когато някой ще преспи в трансилванската крепост, съобщава Асошиейтед прес.

Двама души ще имат възможност да пренощуват в замъка Бран, както е истинското име на мястото, на 31 октомври благодарение на промоция на американската туристическа компания „Еър Би Ен Би“. Гостите ще получат вечеря и вино, а след това ще бъдат настанени да спят в облицовани в червено кадифе ковчези, точно както правеше Дракула в романа на Брам Стокър.

Замъкът е известен заради връзката си с Влад Цепеш, реален владетел, който е живял там през 15 век и е имал зловещия навик да побива на кол своите жертви. Той е вдъхновил историята на Стокър за граф Дракула.

Компанията „Еър Би Ен Би“ даде старт на надпреварата за избора на гостите. Кандидатите са призовани да използват „вампирското си остроумие“ и да си представят какво биха казали на граф Дракула, ако го срещнат.

Победителите ще пристигнат със самолет в Румъния и ще бъдат отведени до замъка, разположен в Карпатите.

Замъкът Бран е една от най-популярните туристически дестинации в Румъния, като над 630 000 туристи го посещават годишно. Домакин на събитието на „Еър Би Ен Би“ е наследник на Брам Стокър – Дакр Стокър.

„Искам да го направя едновременно реалистично и да разкажа легендата в прекрасната страна, която роди всичко това“, казва Стокър, който ще играе ролята на Джонатан Харкър, един от персонажите в романа.

Той казва, че „Нощта на Хелуин в Замъка на Дракула“ е начин „да бъде пресъздадена книгата, но и да се предложи на хората едно хубаво изживяване и добра порция страх“.

Източник: БТА