Премиерът: Кунева, да спра ли парите за учителите? Москов, пиле шарено ли съм?

27

„Няма да дам да се подигравате с мен и с ГЕРБ“

„Вторник ще е ден разделен. Не може в Министерски съвет да се съгласявате с всичко, а в парламента да го играете опозиция“. Това е казал на извънредно заседание на Министерския съвет днес премиерът Бойкио Борисов, обръщайки се към министрите от Реформаторския блок.

„Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли, да спра парите на учителите, щом ги давам предизборно?“, били част от думите на премиера по време на закритото заседание, предаде БНТ. Той обвинил реформаторите в лъжа, че ГЕРБ са виновни за проблемите около гласовете „не подкрепям никого“ за президентските избори.

„Няма да дам да се подигравате с мен и с ГЕРБ. Има предел и за мен той настъпи, или сме заедно, или не сме“, категоричен бил министър-председателят.

След думите на Борисов първа е взела думата Кунева. „Имаме вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим“, е казала визепремиерът и се е оправдала с проблемните отношения в Реформаторския блок между управляващите реформатори и опозиционерите от ДСБ. Това предизвикало и недоразумението с Избирателния кодекс според нея.