Стълб с високо напрежение стърчи насред пътя в Пазарджишко

25

Електрически стълб с високо напрежение е разположен буквално по средата на новоположения асфалт на пътя Славовица-Ветрен, сигнализираха зрители на bTV чрез платформата „Аз, репортерът“.

Шосето е затворено със забранителен знак и купчина пръст. Някой обаче е отъпкал пръстта и абсурдният път се използва от шофьорите. По думите на кмета Иван Малинов, премахването на стълба се чака, но все нямало пари. За жителите на Славовица (много от които – възрастни) пътят до град Ветрен е жизнено важен, тъй като там е най-близкото място за покупки на лекарства и стоки от първа необходимост.

По обиколния път през Карабунар разстоянието се увеличава от 5 на 22 километра. Пътят Ветрен-Славовица се асфалтира вече 16 години. Последната отсечка от 900 метра е положена преди месец. Дотогава тя е била черен път. Проблемният електрически стълб е трябвало да бъде преместен отдавна от електроразпределителното дружество, на което е платено за това. За да не спират асфалтирането, от местната власт решават да положат пътната настилка, въпреки стълба.

Очаква се до седмица електрическият стълб да бъде преместен и след 16 години чакане най-накрая пътят да бъде отворен.