Самоуби се измамник, измъкнал 20 хиляди лева от пенсионери в Голям Чардак

51

Мошеници измислиха нова измамна схема, за да обират парите на възрастните хора, представяйки се да детективи. Последният им удар е за 20 000 лева, съобщава Нова телевизия.

Пред къщата на баба Мария и дядо Йордан в пловдивското село Голям Чардак се появяват двама мъже. Единият се представя за детектив, а другият е заловен крадец, който миналата година е правил покрива на възрастното семейство и ги е измамил с 800 лева. Жената не се усъмнила в детектива, тъй като той й разказал действителни факти от случая. Водил крадеца, за да се увери дали намерените у него пари съвпадат с тези на семейството.

После мнимият полицай поискал да види къде възрастната жена е скрила златните си накити. Изпратил жената да брои улуците зад къщата, а съпруга й – в една от стаите, уж за информация за протокола. През това време крадците задигнали парите и златното и изчезнали.

Няколко дни по-късно измамникът е намерен обесен в дома на негови роднини. Той е написал предсмъртно писмо адресирано до прокуратурата и близките си, за което признава за престъплението.

Това съобщи на пресконференция в Пловдив окръжният прокурор Румен Попов. Той уточни, че мъжът от ромски произход е сложил край на живота си, след като разбрал, че полицията е по следите му. В писмото си той посочил, че не иска повече да влиза в затвора, където многократно е лежал досега. Самоубиецът има и съучастник, негов роднина, който е задържан.