Млад кмет загина при катастрофа няколко дни, след като беше избран

33

Един от най-младите кметове в България загина при автомобилна катастрофа само няколко дни, след като беше избран.

Цветомир Иванов, който спечели изборите в село Станево в неделя срещу кандидата на ГЕРБ Малинка Рангелова снощи издъхна на пътя от Лом към Козлодуй, близо до родната му Ковачица, съобщи „Труд”.

Той е шофирал „Форд Сиера”, собственост на жител на Пазарджик, но при ляв завой излетял от пътя и се ударил в дърво. При сблъсъка колата буквално се увила около ствола. Вероятната причина за катастрофата е превишена скорост.

Цветомир бе избран в неделя, след като предходният кмет Пламен Митков бе отстранен заради издаване на документи с невярно съдържание – пълномощно и удостоверение за наследници.

„Първите ми задачи са да отворя магазин, тъй като хляб се доставя само в един от кварталите, да разчистя около електропроводите, за да има редовно ток и в по-далечен план – да изградим нов водопровод на селото”, споделя след вота младежът. „Искам да помогна на хората да живеят по-добре.”
Преди избирането му той работил три години като строител в Белгия. Но се върнал през 2015 г., за да помага в семейната кравеферма.
„Не може всички да се преместим в чужбина. Искам да живея и работя в България!”, казва приживе Иванов.