Григор Димитров с втора трудна победа в Пекин

35
Снимка: Илюстративна

Участието на Григор Димитров на турнира в Пекин продължава, след като българският тенисист спечели срещата си от втория кръг срещу французина Лука Пуи с 6:7(3), 7:6 (0), 6:4.Мачът беше изключително равностоен, като и двамата тенисисти показаха атрактивна игра, съобщи БТВ.

Французинът бе по-сигурен в сервисите си, докато Димитров се противопоставяше с добри отигравания, въпреки вчерашната си тежка победа срещу Стив Джонсън.

Мачът започна с труден гейм за Пуи. Българинът взе своето подаване и до края на сета двамата не допуснаха пробиви. Водачеството на французина в резултата дойде след няколко грешки на Димитров в тайбрека, който завърши при 7:3 за съперника му.

Първият пробив в мача стана факт в петия гейм на втората част. Пуи поведе след грешка на родния представител, а играта на Димитров по нищо не подсказваше, че мачът ще продължи по-дълго от два сета. Българинът обаче успя да се мобилизира в най-важния момент и върна пробива за 5:5. В последвалия тайбрек Димитров беше безапелационен и не даде точка на своя противник.

В третия сет хасковлията направи пробив за 3:2 и успя да спечели мача след 6:4.

На четвъртфинал българинът ще се изправи срещу победителя от мача между бившият номер 1 – Рафаел Надал и французина Адриан Манарино.