Рекламират България като Рай за мигранти

29

Стотици мигранти, излъгани от Международната организация по миграция, че Раят е в България, заплашиха с гладна стачка. Организацията, в която членуват всички страни от ЕС, убеждавала бежанците в Гърция, че ако отидат в София, ще получават стотици евро на месец и ще имат самостоятелно жилище, както и право на безплатен транспорт, разказва репортерът на bTV Мария Цънцарова.

Излъганите чужденци пристигнали през миналата седмица и били настанени в центъра във „Враждебна“. Защитници на правата на човека описват това място като петзвезден хотел за бежанските центрове у нас. За тях обаче това е пълно обещание, защото са получи обещание за нещо много повече. Това се оказа огромен проблем за нас, тъй като зрее напрежение в центъра. Излъганите мигранти плашат с гладна стачка от понеделник. Те са категорични, че ще я предприемат, ако не бъдат върнати в Гърция, защото се чувстват излъгани“, добавя Цънцарова.

Служители от Международната организация по миграция лъжат бежанците, че Раят е в България, за да могат да ги накарат да се заселят в България, тъй като имало споразумение от миналия септември. Всяка държава от Европейския съюз се ангажирала да помогне на Гърция и Италия.