Измама: Топ журналистка попадна в списък за подкрепа на референдум без нейно знание!

37

Неприятна изненада откри за себе си Канна Рачева в интернет. Топ журналистката на Би Ти Ви намери ЕГН-то си в списък за подкрепа на референдум, чийто вносител е Петър Кичашки.

Репортерката на медията останала потресена от кражбата на личните й данни, която представлява чисто престъпление. Рачева се свързала с Кишачки, който й заявил, че единственото, което може да направи, е да оттегли името й от списъка и че няма представа как тя е попаднала в него.

Темата беше широко разисквана и в студиото на „Тази сутрин”, където Канна Рачева и Антон Хекимян „разпънаха на кръст” говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Тя пък най-невъзмутимо обясни, че Рачева трябва да се обърне към Комисията за защита на лични данни, защото ЦИК просто няма законов механизъм за реагиране в такива случаи.

Открадналият ЕГН-то на Канна Рачева Петър Кичашки е един от учредителите и активист на гражданското „Движение „Модерна България“. Член е на инициативен комитетза провеждането на референдум с два въпроса – за отзоваването на общински съветници, кметове и депутати и за въвеждането на индивидуална жалба пред Конституционния съд.

На предсрочните парламентарни избори през 2014 г. заедно с Борислав Цеков Кичашки участва като граждански кандидат в софийските листи на БСП лява България.