Общо 16 бежанци са задържани за последните 24 часа

33

Група от 11 чужденци била засечена на 28 септември към 10.00 часа в с.Киреево, общ.Макреш и доведена в РУ-Кула. За установяване на самоличност петима възрастни са задържани за срок до 24 часа, на шест деца е предоставена полицейска закрила, съобщи ОДМВР – Видин за „Нова Вест“.

Последвалите проверки установили, че чужденците са кандидат-бежанци, граждани на Афганистан и Пакистан. Предстои извеждането им от обслужваната територия.

 

На 29 септември около 01.20 часа в ОДМВР – Видин бил получен сигнал от дежурен граничен наряд за засечени, в района на комплекс Фанти Г, петима чужденци, отговарящи на профила „нелегален мигрант”. Групата е отведена в ГПУ-Видин.

Предприета е незабавна проверка, в хода на която било установено, че чужденците пътували от столицата за Видин с автомобил „Ауди”, със софийска регистрация.

Непосредствено след бензиностанция „Круиз”, преди град Дунавци, вследствие на техническа неизправност на колата (блокиране на предно ляво колело) възникнало пътнотранспортно произшествие. Превозното средство напуснало пътното платно и се ударило в дърво, в полето, на около 120 метра от пътя. Водачът е избягал. На мястото на пътния инцидент е извършен оглед от дежурна оперативна група на областната дирекция. Работата на разследващите продължава, в РУ-Видин е образувано е досъдебно досъдебно производство.