Моци се извини за погрома от ПСЖ снощи: „Загубихме точки заради мен!“

23

„Лудогорец“ полетя срещу ПСЖ и поведе срещу звездите на Унай Емери на обща стойност над 400 млн. евро. В крайна сметка обаче гостите стигнаха до пълен обрат 3:1 и си тръгнаха от София с изпълнена мисия – трите точки, предаде БТВ.

Развоят можеше да бъде и различен, ако Козмин Моци не бе пропуснал дузпа през второто полувреме за разочарование на 20 000 зрители на „Васил Левски“. Другият фаворит в група А на Шампионската лига – „Арсенал“, също записа победа с 2:0 над „Базел“ у дома.

Футболистите на Георги Дерменджиев започнаха с впечатляващо самочувствие и плетяха бързи атаки от първите минути. След четвърт час Натанаел изпълни прекрасно пряк свободен удар и препарира Алфонс Ареола. Гостите се хвърлиха напред, а защитата на „Лудогорец“ удържа на натиска до 40-ата минута. Тогава Блез Матюиди бе изведен от Марко Верати и изравни. В ситуацията обаче останаха съмнения за засада.

Веднага след почивката ясно пролича, че ПСЖ ще преследва победата с всички сили. Анхел Ди Мария пропусна два пъти от идеални ситуации, преди да сложи топката на главата на Единсон Кавани за 2:1 в 55-ата минута.

180 секунди по-късно „орлите“ получиха златен шанс да останат в мача – Тиаго Мота посече Марселиньо в наказателното поле и чешкият рефер Павел Краловец посочи бялата точка. Щатният изпълнител Козмин Моци обаче този път не успя и ударът му бе отразен от Ареола. Домакините все още бяха в шок, когато Кавани подпечата успеха с втория си гол в мача.

До края и двата отбора имаха по няколко възможности, но резултатът остана непроменен. Признанието дойде от трибуните – футболистите на българския шампион бяха изпратени с аплодисменти.

„Лудогорец“ заема третото място във временното класиране с една точка. Толкова има и „Базел“, но швейцарският тим е с по-лоша голова разлика.

В края на двубоя Козмин Моци се извини на съотборниците си и на феновете за пропусната дузпа срещу ПСЖ. Той пое цялата вина за загубените точки: „Искам да се извиня на всички колеги и на феновете, защото загубихме точки заради мен. Ако бях вкарал дузпата резултатът ставаше 2:2 и мачът щеше да се развие по друг начин“.

Следващият двубой на „орлите“ е гостуване на „Арсенал“.