Динко Вълев: „Тръгвам за Миленко! Срещна ли го, прошка няма да има!“

121

Динко Вълев – българинът с главно Б, който се прочу покрай социалните си ангажименти, ловът на наркопласьори и емигранти се закани да накаже сурово македонският журналист Миленко Неделковски. Последният си позволи да разруши паметната плоча на връх Каймак-чакал, пише novini.london.bg.

„Тръгвам за Миленко! Смятам да намеря дома му и да му потроша с чук колата. Ще снимам цялото изпълнение с телефон и ще го кача в интернет. И след това ще го питам приятно ли му е на него!”, отсече Динко.

„Същото го чака – това, което той ни причини, го чака и него. Срещна ли го, прошка няма да има. Той първи проля кръв, посегна на историята ни. Като го емна, ще го подхвърлям във въздуха с юмруци и няма да му дам да спи. Дори за сблъсък не говорим, защото влизам в сблъсъци само с достойни хора. А този е мишка страхлива!”, добави Динко.

Паметната плоча беше поставена това лято от български войници в памет на загиналите за обединението на България през Първата световна война. По-късно външното министерство на Македония подкрепи Неделковски, като обяви официално, че паметникът е поставен без разрешение.