Зодиакални камъни помагат при проблеми в любовта

179

Най-много хора търсят помощ заради проблеми в любовните връзки

Вземете в ръка камъка и отделете време да почувствате неговата енергия, съветват астролози

Все повече българи разчитат на древното знание за връзката между астрологията и естествените камъни, за да направляват съдбата си, разказаха астролози пред „Зодиак“. Зависимостта между планетите, които управляват всяка зодия, и минералите, които са свързани с тях, отдавна се използва за привличане на хармония и постигане на различни успехи. През последните години обаче все повече хора търсят съветите на астролози не само за да им препоръчат подходящите камъни, които да носят, а и за да разберат как чрез тях да променят конкретни черти от характера си. Най-много са тези, които искат да балансират в личната си карта планетата Венера, която управлява любовните взаимоотношения, разказват запознати, съобщава труд.

„Връзката между зодиите и камъните е много лесно разбираема – всяка зодия се управлява от съответна планета, а е доказано, че всяка планета вибрира с честотата на определен вид минерал“, обясни пред „Зодиак“ астрологът и геолог Михайлина Никлева-Мишел.

Тя посочи, че влиянието на камъните веднага се усеща от по-чувствителните хора. Съветва винаги да проверяваме дали даден камък е подходящ не само за зодията ни, но и за нашата енергия.
„Препоръчва се, когато човек си купи камък, да го провери подходящ ли е за него, или не е – подръжте го, успокойте се, дишайте, почувствайте го, той започва да „говори“ веднага“, обясни астрологът.

Тя посочи, че правилно избраният камък може да разреши много проблеми в личните отношения и да промени всяка сфера от живота ни, в която имаме затруднения.

„Методът се нарича астрокорекция и е познат отпреди 2000 години. В източната астрология отдавна е известен, но в западната навлиза едва сега. Той отново работи с връзката между планетите и зодиите, но е строго индивидуален“, обясни Мишел.

След изготвяне на лична прогноза от професионален астролог всеки може да открие коя сфера от живота му куца и след това да избере подходящ камък, с който да я коригира.

„Например проблемен Марс – много сте сприхави и избухливи или имате проблемна Венера и не можете да намерите подходящ партньор. Търсите кой знак управлява тази планета – например Венера управлява Везни и съответно си купувате камъка за Везни, без значение коя зодия сте вие. Това ще ви балансира“, обясни астрологът.

Правилно избран камък може да промени всяка сфера от живота ни

Елементи за всяка зодия според различните школи от древността до днес.

ОВЕН (21.03-20.04) – аметист, родонит, хематит, оникс, розов кварц, всички червени камъни.
ТЕЛЕЦ (21.04-21.05) – ахат, амазонит, карнеол, тюркоаз, корал, оникс, розов кварц, нефрит, всички бели, прозрачни камъни.
БЛИЗНАЦИ (22.05-21.06) – ахат, планински кристал, аквамарин, тигрово око, аметист, карнеол, всички пъстри и ивичести камъни.
РАК (22.06-22.07) – ахат, авантюрин, аметист, нефрит, лабрадорит, лунен камък, тюркоаз, всички бели непрозрачни камъни.
ЛЪВ (23.07-23.08) – яспис, гранат, тигрово око,, малахит, всички златисти и жълти камъни.
ДЕВА (24.08-23.09) – яспис, нефрит, планински кристал, ахат, оникс.
ВЕЗНИ (24.09-23.10) – опушен кварц, бял нефрит, амазонит, аквамарин, лунен камък, розов кварц, яспис, всички розови камъни.
СКОРПИОН (24.10-22.11) – карнеол, хематит, лабрадорит, тигрово око, гранат, аквамарин, яспис, аметист, малахит.
СТРЕЛЕЦ (23.11-21.12) – тюркоаз, аметист, гранат, обсидиан, лазурит, амазонит, оникс, всички червени и зелени камъни.
КОЗИРОГ (22.12-20.01) – оникс, малахит, ахат, аметист, нефрит, гранат, котешко око, обсидиан, опушен кварц, яспис, всички червени прозрачни и черни камъни.
ВОДОЛЕЙ (21.01-19.02) – лазурит, обсидиан, лабрадорит, тюркоаз, гранат,соколово око, аметист, планински кристал, яспис.
РИБИ (20.02-20.03) – аметист, лабрадорит, червен корал, яспис, аквамарин, лунен камък, розов кварц, турмалинов кварц, лазурит.

Индивидуално програмиране и зареждане

След като изберете и почистите вашия скъпоценен камък или кристал, трябва да го посветите и програ­мирате, съветват астролозите. Те обясняват, че това става, като го вземете в ръка и отделите време да почувствате неговата енергия.

След това трябва да си помислите какво искате да лекувате и за какво конкретно той може да ви помогне. При току-що очистените камъни енергията ще бъде по-силна и още по-привлекателна отпреди. Важно е да свържете собствената си енергия с него и да проверите дали се чувствате добре, когато го държите известно време.

Дори да е подходящ за зодията ви, даден минерал може да не е добър за вас според разположението на различните планети в личната ви астрологична карта.

Лечебната им сила е позната от векове

Връзката между камъните и хората, както и техните лечебни свойства са познати на човечеството от векове. Въпреки това ние чак сега сякаш ги преоткрваме и все по-често се обръщаме към литотерапията“, каза астрологът Мишев пред „Зодиак“.

Методът се основава на енергийното въздействие и обмен, осъществяван между камъните и минералите, от една страна, и човешкия електромагнетизъм, от друга.
Любопитен и малко известен факт е, че тибетските и монголски лами са били запознати в детайли с чудодейните свойства на камъните и минералите. Те използвали повече от 100 от тях за приготвянето на сложни по състав лекарства, както и за енергийно зареждане на водата, превръщайки я в еликсир за здраве, младост и дълголетие.