Експлозия разтърси Манхатън, най-малко 29 души са ранени (СНИМКИ)

28

Експлозия разтърси снощи квартал „Челси“ в нюйоркския район Манхатън, като рани най-малко 29 души, заявиха властите. Те добавиха, че разследват взрива като криминално деяние, засега няма връзка с някаква терористична организация, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Кметът Бил де Блазио каза, че първоначалните данни сочат умисъл при взрива. Той посочи, че мястото на експлозията, на важна пътна артерия в квартала, който се намира в един от най-оживените райони на Ню Йорк, се разглежда като местопрестъпление.

Де Блазио обаче заяви, че няма данни за „достоверна и конкретна заплаха“ за града. „Не виждаме връзка с тероризъм“, каза още той и допълни:

„Твърде рано е да определим каква е причината за случилото се. Смятаме, че е умишлено. В ход е цялостно разследване.“

Източник от правоохранителните органи каза, че според предварителното следствие експлозията е избухнала в контейнер за отпадъци, но причината все още е неизвестна.

vzriv (Small)

Началникът на отдел „Специални операции“ към нюйоркската полиция написа в Туитър, че е било установено „възможно вторично устройство“ в същия район.

Си Ен Ен съобщи, че източници от правоохранителните органи предполагат, че взривът е причинен от самоделно взривно устройство.