Откриха в пещера трупа на изчезналия 40-г. мъж от Невестино

45

След шестмесечно издирване откриха в пещера край Четирци тялото на 40-годишния Здравко Никифоров от Невестино. Той изчезна от дома си на 7 април тази година и бе обявен за издирване от близките му. Те седмици наред го търсиха по любимите му места за разходка, но така и не го откриха. Според тях Здравко излязъл от дома си в ранния следобед, облечен с долнище на анцуг и зелена блуза с дълги ръкави, предава struma.bg.

Операция по издирването на 40-годишния мъж бе проведена от служители на РУП – Кюстендил, РСПБЗН – Кюстендил и представители на сдружение „Пещерни спасители”, обясни директорът на полицията в областния град старши комисар Елиан Стамболийски.

Никой от близките и познатите му не предполагаше, че е отишъл в пещерите, но установихме, че хора от Невестино са го видели да тръгва в посока село Четирци, само че не е стигнал дотам, казаха разследващите.

Едва на 15 септември пещерняци от столичен клуб са проникнали в една от карстовите пещери, намиращи се в землището на селото, където открили труп на мъж. При първоначалния оглед следи от насилие не са установени. По случая е започнато досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Кюстендил. Това е стандартна процедура, когато има неестествена смърт, казаха от държавното обвинение.