Изплувал труп на момиче край река Дунав

52

Река Дунав изхвърли тялото на момиче, което е част от групата мигранти, потънали в нощта на 8 срещу 9 септември. В 9:00 часа днес е бил подаден сигнал за изплавал труп на територията на област Плевен, на около 160 км надолу по течението от остров Добрина, съобщиха от Гранична полиция в Русе, пише Novini.bg.

Тялото е на момиче. Вероятно то е на едно от изчезналите три деца от потъналата лодка с иракчани. Тепърва предстои трупът да бъде разпознат от оцелелите мигранти, които да потвърдят това със сигурност.

Все още се търсят телата на още едно момиче и едно момче от Ирак.

Шестимата иракчани, четири от които деца, изчезнаха във водите на Дунав между Арчар и Лом в нощта на 8 срещу 9 септември. Телата на четирима от тях са вече открити. Всички те са се удавили. Трагедията се разиграла, след като лодката на каналджиите потънала в Дунав и те оставили бежанците на съдбата им.

След като стана ясно, че има жертви, случаят бе преквалифициран от незаконно преминаване през границата, като незаконно причиняване на смърт при непредпазливост.

Още от 11 септември той е докладван в Окръжна прокуратура Монтана, на чиято територия се е разигра драмата.

Има образувани досъдебни производства за изясняване на самоличността на замесените български граждани, чиито действия са станали причина за разигралата се трагедия.