Хасково настръхна! Детски колички на косъм от нелегализирано кръстовище с мощни коли

73

Натоварено и нерегулирано кръстовище на ул. „Бенковски” и ул. „Мадара” ежедневно застрашава минувачите и жителите на Хасково, жалваха се граждани. Кръстовището е пресичано от стотици пешеходци дневно, които са изложени на риск от преминаващите с несъобразена скорост автомобили, съобщава „Марица.бг“ . Наоколо има много жилищни блокове, а на самото кръстовище хранителни магазини, което засилва потока от минувачи. Отделно от това пред самите магазини има непрестанно спрели коли, които пречат на видимостта при пресичане.

Няма ден, в който да не сме свидетели на опасна ситуация между кола и пешеходец, каза живеещият в близкия блок 57-годишен хасковлия Лозан Пейчев. Наскоро засилен до безобразие джип, идващ откъм кв. „Бадема”, прегази кучето на една жена и дори не спря, каза мъжът. Завчера друг джип от същата посока профучал с безумна скорост и щял да блъсне пресичащ мъж. Най-лошото се разминало по чудо. Други шофьори, свидетели на случката, излезли от колите си потресени, насъбрали се хора, а от джигита с джипа нямало следа. Така е всеки ден, фучат като на състезание и няма кой да ги спре, оплакаха се живущите наоколо. Според тях на това място трябва да се поставят най-малко легнали полицаи и да се очертаят пешеходни пътеки. Според други е належащо да има и светофар. Според живеещите наоколо е въпрос на време да стане трагедия на това кръстовище, на което липсват дори пешеходни пътеки.

Огромен проблем е пресичането на кръстовището за майките с детски колички, които посещават парка, намиращ се там. Също така майки ежедневно пресичат натоварените „Мадара” и „Бенковски”, за да отидат до млечната кухня в детска градина №18, чийто вход е откъм „Бенковски”. Пред него около обяд става струпване на автомобили, а тротоарът е завзет от боклукчийски кофи. Така майките с деца са принудени да слязат задължително на пътното платно и да обикалят автомобилите, което създава предпоставки за ПТП. Хубаво би било бункерите за смет да бъдат изместени, за да може да се ползва тротоарът, казаха младите жени.

Кръстовището е пресичано и от много ученици, които учат в ОУ „Любен Каравелов”, а само след дни започва новата учебна година, допълниха жители от квартала.