Безплатен ултразвук за бременни до края на годината в клиника в Пловдив

97

Безплатен комбиниран – ултразвуков и биохимичен скрининг в първи триместър на бременността, ще се извършва до края на 2016 г. в клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, пише 24 часа.

От 1 януари 2017 г., подобно на всички останали лечебни заведения, процедурата ще се таксува по ценоразписа на болницата и ще бъде 100 лв.

В периода между 11-а и 14-а гестационна седмица бъдещите майки ще могат да се изследват чрез съврeменния метод по инициатива на началника на АГ клиниката доц. д-р Екатерина Учикова със съдействието на шефа на клиниката по медицинска генетика към УМБАЛ „Св. Георги“ доц. д-р Вили Стоянова.

Ехографският преглед ще се извършва в клиниката по акушерство и гинекология на 3 етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66 в Пловдив. Чрез него могат да се открият рано аномалии на плода, както и за Синдром на Даун и други анеуплоидии – геномни мутации.

Продължителността на прегледа е около 30 минути и той включва детайлен оглед и ранна фетална морфология. Записване за скрининга става на тел. 032 60 28 26 всеки делничен ден до 14:00 часа