Новата Варшава отвя всички конкуренти в своя клас (СНИМКИ)

473

Преди ден новосъздадената полска компания Varsovia Motor Company представи проекта си за нова лимузина „Varsovia” (Варшава).

ВВС и newatlas.com твърдят, че това е нов качествен скок над Bentley, Rolls-Royce и Maybach. Колата е наречена „смайваща”, „потресаваща” и „убийствена” от всички специализирани издания. Те твърдят, че ако искате нещо наистина авангардно, различно от досегашните скъпи лимузини, трябва да си поръчате „Varsovia”.

kolavarshava4 (Small)

Всичко в дизайна на новата „Варшава” е полско. Корпусът е направен от специален въглероден материал, който е биоразградим. Отстрани и отпред той е оформен на специални ромбове, които напомнят на кожата на праисторически звяр.

В дизайна на варшавата има „заиграване” с този на Cadillac Escala. То, обаче е деликатно и ненатрапващо се. Колата все още се води концептуален модел.

kolavarshava1 (Small)

Вътрешният дизайн е оригинален. До шофьора няма втора седалка. Там има нещо като поставка за краката на возещия се отзад. Вградени падащи монитори може да превърнат колата в офис на колела.

Задвижването е хибридно. Батериите осигуряват на колата 350 километра път с едно зареждане. Масата на автомобила е над 2000 килограма. Ускорява до 100 километра за по-малко от 5 секунди.

kolavarshava (Small)

Производството на новата Варшава ще започне през 2018 година. Всяка кола ще се прави по индивидуални изисквания на клиента. Ще се купува с предварително записване. Засега никой не казва каква ще е цената й.