Apple представи нови уникални слушалки без кабел! (ВИДЕО)

509

iPhone 7 и 7 Plus бяха официално представени снощи и те идват без 3.5 мм аудио жак, но въпреки че в комплекта присъстват същите EarPods слушалки, вече с Lightning накрайник (и прехдодник за 3.5 мм аудио жак), Apple представи нов Bluetooth безжичен комплект слушалки, наречен просто AirPods, пише hicomm.bg.

AirPods изглеждат прекрасно и са точно копие на EarPods, но без кабел. Да, без кабел! Няма да скрием, че това леко ни разочарова, защото липсата на свързващ кабел между двете слушалки означава, че AirPods са сериозно застрашени от изпадане от ухото и съответното им изгубване, счупване и т.н.

Само си представете как тичате в парка, вече сте към финалния си спринт или карате колело и някоя от слушалките изпадне от ухото ви. Няма да е най-приятното усещане да си търсите миниатюрната слушалка някъде по улицата. Но да оставим това настрани.

Apple AirPods само външно приличат на EarPods, защото в новия комплект присъства процесор, наречен W1, който се грижи за свързването на слушалките с iPhone, осигурява висококачествен звук и оптимизира живота на батерията. В AirPods има вградени оптични сензори и акселерометри, така че да възпроизвеждат музика само когато са поставени в ухото ви. Нещо повече, можете да получите достъп до Siri с двойно почукване по слушалките. Един допълнителен акселерометър открива кога провеждате телефонен разговор, за да може микрофоните да се фокусират върху вашия глас и да филтрират всеки околен шум.

От гледна точка на живота на батерията очакваме 5 часа автономна работа. AirPods идват в специален калъф, в който има батерия и Lightning конектор. Когато поставите слушалките в калъфа, те започват автоматично да се зареждат, като по този начин се осигурява до 24 часа слушане на музика. AirPods работят и с Apple Watch. Те се свързват с всяко Apple устройство, което е свързано с вашия iCloud профил, само с едно докосване.

Най-лошата черта на AirPods е тяхната цена. Apple е известна със своите скъпи продукти и AirPods потвърждават това. За да се сдобиете с този чифт безжични слушалки на Apple, ще трябва да извадите от портфейла си 159 щатски долара.

Вижте и промо видеото на Apple AirPods: