Изповедта на момичето, което уби насилника си

27

Преди малко повече от месец 18-годишната Мария бе изнасилена от 62-годишния рецидивист Богдан Динев, известен като Боньо Фаса. За първи път, дни след като е освободена от ареста, момичето направи болезнено откровена изповед с детайли от фаталната вечер и с брутални подробности за сексуалния акт и за ножа в ръцете й пред екип на „Нова Телевизия“.

„Мария сподели с нас факти от самото убийство, които не е разказала все още на самите разследващи и психолозите”, разказа в „Здравей, България” журналистът Даниела Тренчева.

Мария се запознава с него в кафенето, което работи през лятото и в понеделник вечер двамата се срещат. Срещата е в дома му в Стара Загора. Историята обаче има неочакван край. На следващия ден Мария е арестувана за убийството на насилника си. Разказва за ужасяващите сцени на полицията.

Какво обаче не знаят нито родителите, нито разследващите в Стара Загора, където се преплитат пътищата на момичето и на изнасилвача?

„Той ми разказа, че има дъщеря на 18 г., с която няма добри взаимоотношения. Искаше по някакъв начин някоя да му помогне да ги сдобри. Помислих си, че може да му помогна и реших един ден да отида след работа при него с намерението да се запозная с момичето. Седнахме, говорихме, разказа ми за жена си. Когато влязох, заключи вратата и тогава през главата ми започнаха да минават всякакви мисли. Удари ми шамар през лицето и ми каза – сега си моя, ти ще си моята жена. Излъгах го, че съм девствена, разревах се, мислех, че ще се смили над мен. Каза, че за всичко си има първи път. Започна да ме дърпа, не можех да се боря, тъй като беше много силен. Сърцето ми щеше да изскочи“, разказа момичето.

„Мария е един доста по-пораснал човек от възрастта си. По думите й тя не е имала избор да не го убие. Това предстои да се докаже. Част от историята, която тя разказва обаче се размина с първоначалната версия. Разследващите казаха, че Боньо Фаса е многократно намушкан с нож. Мария обаче разказа, че е успяла леко да го пореже в областта на корема и крака, но е засегнала артерия”, сподели Даниела Тренчева.