Тутракански полицаи задържаха жена, предложила им подкуп

56

42-годишна жена е задържана, след като предложила подкуп на пътни полицаи. На 4 септември около 00.45 часа младши автоконтрольорите от РУ-Тутракан Димитър Раев и Георги Георгиев спрели за проверка лек автомобил „Ауди” с разградска регистрация в района на площад „Н.Й.Вапцаров”в града, съобщи ОДМВР – Силистра за „Нова Вест“.

Оказало се, че автомобилът е спрян от движение, а водачът Дж. К.(22 г.) е неправоспособен. За да осуети документирането на нарушенията, 42-годишната С.Е. – майка на водача и негова спътничка, подхвърлила в патрулния автомобил банкнота от 50 лева.

Полицейските служители незабавно задържали жената и уведомили за случая дежурната част на РУ-Тутракан. Оперативна група посетила местопроизшествието и извършила оглед.

За предложения подкуп на длъжностни лица срещу С.Е. е била задържана за срок до 24 часа, а срещу нея е образувано досъдебно производство по чл. 304, ал.1 от Наказателния кодекс.

От началото на месец август това е четвъртият случай на задържан за предлагане на подкуп на полицейски служители на територията на ОДМВР-Силистра.