Ето къде е Митьо Очите

85

Очите се е върнал в специализираната стая за настаняване на инвалиди след 5-дневни изследвания в истанбулската болница „Джон Хопкинс“, съобщава Блиц. Той замина там заради усложнения при лечението на основната му травма – прострелването в малкия таз. Желязков обаче използва обикновен транспорт, вместо специализирана линейка, заради което в подземния свят се появиха коментари, че пътуването по медицински причини всъщност е тайно напускане на страната. Според запознати за транспортирането му е използван микробус, който не привлича вниманието с лукс и екстри, пише „Монитор“.

Бързото му завръщане опровергава версията за трайно установяване в чужбина, поне засега. С информация за реалното състояние на Димитър разполагат само най-близките му, това са много лични неща, всичко останало са инсинуации, разказва човек от обкръжението на несебърлията, който след дни има рожден ден.

Очите е роден на 19 септември 1972 г. Известно е, че пътуването до Турция е било предприето след консултации със специалисти от УМБАЛ „Софиямед“. Той бе лекуван там, след като други здравни заведение в столицата отказаха да го приемат. В „Софиямед“ му бе поставен и силиконов уретер.

Балнеоцентърът в Поморие е с доказани постижения в раздвижване на пациенти, които са прекарали дълго време на легло. До 27 август на Желязков са били извършвани процедури по план, като той стриктно е изпълнявал лекарските съвети.

Митьо Очите е загубил значителна част от теглото си и няма нищо общо със снимките, на които показва бицепси, все още се придвижва с инвалидна количка.

Разследването за инцидента, при който той бе прострелян, продължава, като двете престъпления от 8 юни – убийството на гарда Александър Алексиев и опита за убийство на самия Желязков, са присъединени към делото за организирана престъпна
група с лидер Божидар Кузманов-Кравата.

Обвинени са 10 души, като задържани са 6 от тях. В нощта на отпътуването на Желязков към Турция бе взривен мерцедесът, използван от жената на Божо Кравата.