Ще полудее ли Лудогорец и футболна България тази вечер?

39

Лудогорец е на прага на поредния си триумф. Само 90 минути делят тима от Разград от второ влизане в групите на Шампионската лига. Преди седмица отборът на Георги Дерменджиев категорично надигра чешкия първенец Виктория (Пилзен) с 2:0 на стадион „Васил Левски“ и показа, че разполага с повече футболни аргументи. Всички в лагера на „орлите“ обаче са наясно, че реваншът няма да бъде никак лек. Чехите не са се предали, а опитът им в евротурнирите и подкрепата от трибуните ги карат да вярват, че обратът е възможен, съобщи sportal.bg.

Единствената въпросителна пред Дерменджиев е кой измежду Хосе Луис Паломино и Игор Пластун да партнира на Козмин Моци в центъра на защитата. Паломино се справи добре в първия мач, но не е изключено да бъде оставен на пейката за сметка на Пластун, въпреки че украинецът не бе на ниво срещу Цървена звезда в Белград и дори получи червен картон. Крайните бранители пред Владислав Стоянов ще са Йордан Минев и Натанаел Пимиента, а капитанът Светослав Дяков и Лукас Саша ще са двамата вътрешни полузащитници. На върха на атаката ще действа намиращият се във великолепна форма Джонатан Кафу, а зад него ще играе триото Вандерсон, Марселиньо и Мисиджан.

Напрежението във Виктория е сериозно. Отборът играе колебливо и медиите вече заговориха за евентуална треньорска смяна. Натискът върху наставника Роман Пиварник се засили още повече след домакинското поражение от Злин в първенството на Чехия. В този двубой не играха доста от титулярите, за да бъдат максимално свежи за битката с Лудогорец. Михал Дюриш ще е основното острие на тима от Пилзен, а по фланговете ще се разчита на Ян Копич и Милан Петржела.

Любопитен факт около двубоя довечера е, че той ще бъде рефериран от испанеца Алберто Ундиано Майенко, който преди две години свири инфарктния реванш със Стяуа, пратил Лудогорец за първи път в групите на Шампионската лига.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

ВИКТОРИЯ (4-2-3-1): Козачик; Матеж, Хейда, Хубник, Лимберски; Хромада, Хрошовски; Пержела, Бакош, Копич; Дюриш
Старши треньор: Р. Пиварник
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Стоянов; Й. Минев, Моци, Пластун, Натанаел; Дяков, Саша; Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон; Кафу
Старши треньор: Г. Дерменджиев

СЪДИЯ: Ундиано Майенко (Испания)
СТАДИОН: „Дусан Арена“, Пилзен
НАЧАЛО: 21:45 часа