Загадъчни сфери от Южна Африка изумяват учени (ВИДЕО)

169

Съществуват исторически факти, смесени с догадки и предположения, за някои древни места на планетата, които може да са били площадки за кацане на извънземни кораби или на летателни апарати, построени от древни човешки цивилизации.

Вижте загадъчните сфери от Южна Африка, за които още няма отговори

В края на 70-те години на миналия век в Южна Африка миньори откриват чудати, гравирани с линии, сфери от непознат метал, които по-късно биват подложени на анализ от различни геолози съобщава dariknews.bg.

В сърцевината на някои от металните кълба учените откриват едноклетъчни организми. Геолозите смятат, че те са от преди 3 млрд. години. Откакто са намерени, учените описват чудатите предмети и явленията, свързани с тях, и ги причисляват към находките, наречени „неуместни артефакти“.

„Неуместен артефакт“ е термин, който служи като название за праисторически обекти, открити в различни места по цял свят.

Тези предмети сочат ниво на технологични постижения, несъответстващи на времето, когато са били направени.

През 2005 г. сред изследователите се разгаря голяма дискусия по повод откриването и предназначението на металните сфери от региона на Южна Африка.

Диаметърът им се колебае от 2,5 до 10 см и те изглеждат сякаш са направени от ръката на човек, но първите хора от рода „хомо сапиенс“ се появяват едва преди 2 млн. години, а сферите са на 3 милиарда години.

Въпросните сферите са намерени в слоевете от пирофилит, който се извличал от мината „Уандерстоун“, разположена близо до градчето Отосдал в Западен Трансваал. Пирофилитът е мек минерал, образуван от седименти, отложени преди 2,8 – 3 милиарда години. Сферите пък са с метална обвивка, която не може да бъде надраскана от заточен стоманен предмет.

Те са два вида – едните са цялостни, от твърд синкав метал с бели точици, а другите – кухи, запълнени с гъбесто съдържание с бял цвят.

Първите изследвания на „трансваалските сфери“ са направени от професорите по геология Джон Макливър и Андреас Бишоф през 1979 г.

Според Ролф Маркс, бивш отговорник за експозицията на музея на южноафриканския град Клерксдорп, където се пазят няколко такива сфери тези кълба са пълна загадка. Те изглеждат така, като че ли са отлети от човек, но в същото време се оказват в онези геологически пластове, когато на Земята не е съществувал никакъв разумен живот.

Според една от теориите преди 3 млрд. години тези сфери са попаднали по изкуствен път на Земята.

Вижте още във видеото.